Telefoon
078 631 07 38
E-mail
Twitter

Textieldruk, transferdruk

Van Dongen is echt specialist op het gebied van textieldruk. Werkkleding, sportkleding, T-shirts, polo's en tassen, bijna alles kan tegenwoordig bedrukt worden, maar ieder product vraagt wel om een specifieke benadering. Door onze uitgebreide ervaring met zowel Direct zeefdruk als Transferdruk kunnen wij u uitstekend van dienst zijn met het bedrukken van alle textiel-producten.

Voorbeelden Textieldruk bij Drukkerij Van Dongen
Transferdruk bij Drukkerij Van Dongen

Transferdruk

Bij Transferdruk wordt de textiel-drukinkt eerst op een drager gedrukt en daarna voorzien van een hechtlaag. Door deze techniek kan er zeer gedetailleerd gedrukt worden met een bijzonder mooi eindresultaat.
Door middel van de hechtlaag kunnen aan de transfers extra eigenschappen meegegeven worden.

Transferdruk bij Drukkerij Van Dongen

Sublimatie transfers

Sublimatietransfers bij Drukkerij Van Dongen

Sublimatie transfers zijn transfers die geschikt zijn voor op wit textiel of textieldelen gemaakt van polyester zoals bijvoorbeeld sportkleding.
De transfers produceren wij in full colour en brengen wij aan d.m.v. sublimatietechniek.

Kenmerken van deze techniek zijn:
- briljante opdruk
- gedetailleerde afbeeldingen in vrije vormen mogelijk
- opdruk zit geheel in de stof en is niet voelbaar
- net zo soepel als de stof zelf en de opdruk is niet uitwasbaar

Sublimatietransfers bij Drukkerij Van Dongen

De techniek is ook geschikt voor kleine oplages en personaliseren. Ook andere vlakke materialen voorzien van een polyester coating kunnen wij voorzien van een sublimatieopdruk. Bijvoorbeeld telefoonhoesjes, tassen, koffer- en tassenlabels, fotopanelen, onderzetters, muismatten, etc.

Reflecterende transfers

De laatste jaren heeft Van Dongen zich intensief bezig gehouden met de ontwikkeling en verbetering van transfers. Hierdoor is er een breed assortiment transfers ontstaan voor vrijwel elke toepassing.

Transferdruk bij Drukkerij Van Dongen

Van Dongen levert bijvoorbeeld reflecterende transfers, uitermate geschikt voor veiligheids- en High-visability kleding. Geschikt voor kleine en grotere oplagen, met toepassingen van eenvoudige reflecterende teksten tot zelfs meerkleurige reflecterende logo's.
Zo maakt Van Dongen aparte transfers voor kleding, caps, nylon, polyester en werkkleding maar bijvoorbeeld ook elastische transfers voor rekbare materialen en sportkleding.

Twee specifieke transfers uit ons assortiment verdienen nog een nadere omschrijving.

Transferdruk bij Drukkerij Van Dongen

Digitale transfers

Digitale transfers zijn transfers die wij full colour printen op een speciale drager en in een gewenste vorm snijden. Het geheel wordt hierna op de kleding geperst. De transfers worden voorzien van een speciale coating voor betere wasechtheid. Op deze manier kunnen dus full colour, gedetailleerde afbeeldingen in vrije vormen op textiel worden aangebracht. Deze techniek is ook geschikt voor kleine oplagen.

Transferdruk bij Drukkerij Van Dongen

Flexfolie

Flexfolie transfers worden gesneden uit een zeer dunne folie (Flexfolie). Eenvoudige vormen zoals teksten en nummers kunnen hiermee in 1 kleur op textiel worden aangebracht. Deze methode is ideaal voor oplages van enkele stuks. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van sportkleding met namen en nummers. De Flexfolie is te leveren in een breed assortiment kleuren en specifieke eigenschappen voor verschillende toepassingen.

Voordelig eigen assortiment textiel

Drukkerij Van Dongen levert zelf ook een groot assortiment textiel. Goede afspraken met leveranciers en groot inkopen betekent gunstige inkoopsprijzen en korte levertijden. Bekijk dus onze textiel-leveringsprogramma's in de linkerkolom.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over textieldruk, mogelijkheden, levertijden of een vrijblijvende offerte? Neem dan via onderstaand formulier, mail of telefonisch contact met ons op en vraag naar Frank Dubbeld. Wij horen graag van u.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Telefoon
078 631 07 38
E-mail
Contact
Meer contact gegevens